Vigo is een mooie stad. Heel veel architectuur en gek genoeg ook heel veel vervallen panden, groot of klein dat maakt niet uit. We genieten volop van de haven. Tot onze grote vreugde wordt er een podium opgebouwd waar een spectaculair evenement plaatsvindt: het extreme street stunt festival!

Genieten dus van prachtige mannen die een conditie hebben (en bijbehorend lichaam) waar je enthousiast van wordt! De nieuwste trend is op een elastisch koord springen en salto’s maken. Ze doen net of het een gewone trampoline is.. Daarnaast springen ze van hoge podia en slingeren aan rekstokken dat het een lieve lust is. De kleintjes oefenen op matten en vrouwen geven streetdance workshops.

Gelukkig heeft deze haven een sportschool met sauna, turks stoombad zwembad. Normaal doen we elke dag onze eigen oefeningen om een beetje fit te blijven aan boord maar zwaar geïnspireerd door onze omgeving staan we nu dagelijks te zweten in de sportschool. Daar staat bovendien de tv ingeschakeld op de atletiek wedstrijden én de marathon dus Amsterdam is goed in beeld in Spanje!

Natuurlijk doen we er hierdoor nog een extra ‘tandje erbij’ maar… Rolf is nu snotverkouden van de airco in de sportschool en ik heb last van m’n rug wegens overbelasting..! Zo zie je maar dat het jaren hard trainen is voordat je topprestaties op een podium kunt neerzetten 😉

Nu dus bijkomen op een laatste bestemming in Spanje en dan naar Portugal!

Vigo (2)