Na prachtig uitzicht op de geweldige pieken van de ‘Çosta da Morte’ drijven en kabbelen we rustigjes La (A?) Coruña binnen. Oude haven prachtig en handig in de binnenstad. Na heeeeel veel gewichtig gekopieer van paspoort en scheepspapier (incl. het door Toos zelf fantasievol geproduceerde scheepspaspoort!) mogen we erin en lukt het ook een iets te brede lach op het gezicht van Miquel te krijgen door hem in mijn beste en eerste Spaans (millamoesRoelf et Tu/Usted?) aan te spreken. De volgende dagen wreekt zich dat doordat hij nu denkt dat Spaans voor ons geen probleem is wat veel verwarring met zich mee brengt.

Uitgelezen plekje om een paar dagen te besteden aan het produceren van de ozo belangrijke biminie! Met veel enthousiasme tekenen we op de kade de tent op het door Klink Producties geleverde doek waarna ondergetekende dat vervolgens ongeveer een meter tekort afknipt…… Niet getreurd, de 2e poging lukt onder leiding van Toos perfect, waarna er een 3 dagen durende knip/naai/stik/knoopsessie volgt en…… succesvol: Dit schippertje gaat niet in het zuiden verpoederen!

(Deze alinea niet voor onze onvolprezen BredaTrevor.) Ondertussen groeide het commentaar op onze bezigheden van de Engelse enclave aan onze steiger onder leiding van Trevor (hoog hard irritant stemgeluid, deed er een jaar over om Biskaye over te steken, laat zijn arme vrouw drie passen achter hem de dieselcans over de steiger slepen) sterk: “Heavy dutch steel barge” Daar kan dit schippertje dus minder goed tegen……. Dan liever Spanjaarden, die rijden alleen maar over je uitgelegde biminie to be.

Verders alles goed hier, stad gezellig, leuk om te lopen, terrasjes, Gambon con Vino Tinto hier de beste ter wereld. Maar nu zijn we wel weer aan natoertoe: morgen weer een mooie Ria achter de spijker.

(Tip om rijk te worden: begin een blaarpriktentje met medailleverkoop op het grote plein voor de kathedraal van Santiago de Compostela: veel moeilijk lopende en kijkende grijze duiven duidelijk op zoek naar een duidelijk en vooral feestelijk -en zo dus niet aanwezige- finale van hun wandeltocht.)

Hasta La Vista!

ais alarm Coruna bimini